Aanmoedigingen in IJsselmonde voor Marathonlopers

Kopgroep passeert in IJsselmonde. De Belg Bashir Abdi, nummer 3 links op de foto, werd de winnaar!

Het is even na 10:00 uur, en dan zien je de eerste toeschouwers toestromen aan de Olympiaweg in IJsselmonde. Het startschot heeft dan net geklonken op de Coolsingel waar de duizenden hardlopers van de 40e marathon van Rotterdam beginnen aan de ruim 42km.

Het eerste deel van het parcours voert hen over Rotterdam Zuid. De helikopter, die de hardlopers van boven volgt, laat prachtige herfstplaatjes live op de nationale televisie zien. Binnen en mum van tijd hangt hij al snel boven IJsselmonde. De hardlopers komen dan in een rap tempo binnen de 20 minuten via de Adriaan Volkerlaan naar de Olympiaweg toe waar inmiddels de toeschouwersaantallen zijn aangedikt. Een schitterende dag voor de marathon die in 2020 uitgesteld was wegens de pandemie!

Daarna schieten de recreatielopers met duizenden tegelijk voorbij over het parcours. Zichtbaar genieten de sporters, maar ook de toeschouwers van het evenement! Dan is het nog ruim anderhalf uur wachten op de laatste lopers van de Marathon die de Olympiaweg passeren. Als die voorbij zijn worden direct de dranghekken opgeruimd en de straat aangeveegd alsof de marathon niet heeft plaatsgevonden.

Laatste lopers passeren aan de Olympiaweg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.