10e editie Dwight Memorial Day

Dwight Memorial Day
Dwight Memorial Day

Ter nagedachtenis aan Dwight (Dimitri Ramon) Pollack  werd in het Middachtenplantsoen een monument onthuld op 15 juli, 2000. Drie jaar later ontstond de behoefte om jaarlijks stil te staan bij het overlijden van deze talentvolle basketballer uit de Beverwaard, en inmiddels is het al voor de tiende maal dat Dwight herdacht wordt via de Dwight Memorial Day.

Dwight was een beroemde basketballer uit de Beverwaard die was gescout door de National Basketball Association (NBA). In Amerika was hij hard bezig om de top te bereiken. In 1999 overleed hij plotseling. Dwight had een motto dat met de Dwight Memorial Day levend wordt gehouden: “je kunt alles bereiken, als je er maar hard genoeg voor werkt”. Het monument staat op het basketveld waar hij vroeger op basketbal op speelde.

Op deze dag konden de talenten zich presenteren en meten bij een partijtje basketbal op het aanwezige basketbalveld. Op steenworp afstand op het kunstgrasveld werd er gevoetbald. De dag stond in het teken van de sport. Verder waren er voor de kinderen luchtkussens aanwezig en de nodige versnaperingen. De dag werd omlijst met de nodige muziek en optredens.

Voor meer foto’s kijk op: fotojoop.nl

 

Dwight Memorial Day
Dwight Memorial Day