Roteb vergeet kliko, antwoordt te laat aangeboden?

kliko
kliko

Waar gewerkt wordt vallen spaanders, is een oud gezegde. Zo kwam dit gezegde ook weer eens van pas door wat er vandaag zich afspeelde aan de Keverborgstraat. Alle kliko’s stonden netjes langs de stoeprand geplaatst voor de maandagse vuil-ophaaldag, meestal rond een uur of 10 wordt deze dan geleegd.

Helaas vandaag 9 september even niet. Toevallig maken drie bewoners apart van elkaar naar de reinigingsdienst de Roteb een melding dat de kliko’s in de gehele straat nog niet geleegd zijn. Later die middag verschijnt de wagen alsnog. Lekker snel geregeld via de Buitenbeter App of via telefoonnummer 14010. Wéér later die middag slaat een bewoner bijna stijl achterover. Deze dacht de kliko, nadat deze geleegd was, terug te zetten op zijn gebruikelijk plaats bij zijn voordeur. Tot zijn grote verbazing zat er een kaartje bij de kliko met de mededeling dat deze te laat was aangeboden aan de Roteb. Wederom zijn ze dus wéér niet geleegd, terwijl de medewerker had kunnen zien dat alle kliko’s nog aan de straatkant stonden in de Keverborgstraat. De medewerker had geen zin om deze alsnog te legen, en stopte dus maar een kaartje tussen de klep van de kliko. Nou ja, misschien regende het ook nog wel een beetje hard. Hij was dus van het depot helemaal naar de Beverwaard komen rijden om kaartjes tussen de kleppen te stoppen!

De tekst van dit verhaal begon met een oud gezegde “Waar gewerkt wordt vallen spaanders”. Men zou ver moeten zoeken om hier een gezegde voor te vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.