Zware machines maken schade aan openbaar groen

Alles moet goedkoper, dus sneller, en dat geldt ook voor de groenvoorziening. Als eenmaal het gras begint te groeien in het voorjaar moet dit natuurlijk gemaaid worden. Als struiken beginnen te groeien moeten deze gesnoeid worden! Hoe doe je dit dan.

Heel vroeger was dit vrij arbeidsintensief en waren daar veel mensenhanden voor nodig, maar tegenwoordig staan de grote machines al te ronken om eens flink huis te houden, en als een dolle door het mooie groen te gaan in de wijk. Afgelopen week is daar weer een goed voorbeeld van te zien geweest.

De slootkanten zijn op dit moment nog boterzacht doordat deze nog te nat zijn om te maaien, maar deze moeten wel gemaaid worden. Op diverse plaatsen is het duidelijk zichtbaar dat dit niet altijd goed ging. Machines zakten weg en lieten diepe sporen achter in de maai-gebieden langs de slootkant(en). Zelfs moest men de werkzaamheden enige dagen staken omdat het ondoenlijk was om er over heen te rijden!

De tussen-voetpaden aan de Molencatensingel, staan bomen die allang geknot hadden moeten worden afgelopen winter(s)? Tijdens de laatste stormen van dit jaar breken de takken spontaan af. Als deze bomen te ver uitlopen, tegen de tijd dat het zomer wordt, komt er weer een flinke machine langs die de boel afkapt, want van snoeien kun je eigenlijk niet meer spreken.

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: