Zorgwoningen in voormalig politiebureau Beverwaard

Het voormalige politiebureau Beverwaard aan de Beverwaardseweg 357 gaat omgebouwd worden tot zorgwoningen.

Lang bestond er onduidelijkheid over het pand toen het bureau zijn deuren sloot in het voorjaar van 2015. Toen kondigde de organisatie van de politie aan niet meer te werken vanuit dit pand! Waarschijnlijk had dit te maken met de reorganisatie van de landelijke politie? Voor aangiftes moest men na de sluiting naar het bureau aan de Veranda naast de Kuip. Hoewel er na de sluiting geen aangiftes meer opgenomen werden in dit politiebureau, was er nog wel een tijd Burgernet actief in het pand, zo was er toen te lezen bij de ingang! Daarna werd het nog een registratiepunt voor de IND.

In 2021 besloot de politie om het pand te verkopen via een besloten online-veiling, daarbij aangetekend dat de gemeente Rotterdam de voorkeur kreeg om het als eerste nog vóór de veiling te kopen. Zij hadden geen interesse! De veiling zelf werd door extern bedrijf begeleidt.

Op 11 november 2021 werd het verkocht aan een investeerder genaamd Cimem BV, en de overdracht vond eind mei 2022 plaats. Daarna bleef het lang stil. Toch blijkt er nieuwst te zijn omtrent het pand die ruim 900 m2 heeft. Hoewel het pand te boek staat als kantoorruimte zal er bij een gebruik van een ander maatschappelijk doel een procedure worden opgestart via de gemeente Rotterdam.

Die procedure lijkt nu dus opgestart te zijn dat het pand omgebouwd gaat worden voor zorgwoningen via de gebruikelijke omgevingsvergunning, al is dit nog maar mededeling met informatief karakter via de gemeente Rotterdam. Later volgt de orginele aanvraag van de omgevingsvergunning!

Welke organisatie daar zich gaat vestigen met zorgwoningen is nog onbekend, en ook wanneer de verbouwing gaat beginnen! Het college heeft in 2021 toegezegd de Beverwaard vijf jaar te ontzien als het gaat om opvangvoorzieningen en voorzieningen voor beschermd wonen. Die maatschappelijke functie is dus uitgesloten. Wordt vervolgd!!!