Woonbron wenst cliënten van Pameijer veel woonplezier in De Kreek

Feestelijke ingebruikname gemeenschappelijke ruimte Pameier in complex De Anjer van Woonbron aan de Sluiskreek in Rotterdam IJsselmonde.

Begin november nam Pameijer op de 1e etage 19 prachtige tweekamerwoningen, een kantoor en slaapwachtruimte in gebruik. Op de begane grond is een mooie ontmoetingsruimte met een buitenterras. In overleg met Pameijer kunnen ook de andere bewoners gebruik maken van de ontmoetingsruimte.

Samen leven

Al meer dan 96 jaar ondersteunt Pameijer kwetsbare mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of met psychosociale of psychiatrische problemen. Pameijer heeft de visie dat een samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent – namelijk ‘samen leven’. Heijdenrijk vertelt: “Als Pameijer hebben we de ambitie dat we een goede huurder én een goede buur willen zijn. In onze woonlocatie Sluiskreek wonen de cliënten tussen andere mensen, midden in een woonwijk. Zij hebben hier een eigen ruimte en krijgen de ruimte om te groeien vanuit hun eigen kracht. Zij wonen zelfstandig, met 24/7 ondersteuning in de buurt als het nodig is. Het is fijn om deze volwassenen een eigen plek te kunnen bieden.”

Thuis in de wijk

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt, in zijn of haar huis én in de wijk. Daarvoor moet die wijk in balans zijn en dat vraagt om samenwerking. “Daarom vind ik De Kreek zo’n mooi voorbeeld”, zegt Van Dreven. “Hier wonen bewoners die zelfredzaam zijn naast bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben. De zorg is in de buurt geïntegreerd. Zo werken we samen met de bewoners en Pameijer aan leefbare en inclusieve wijken. Pameijer zorgt voor goede ondersteuning van haar cliënten. Wij zorgen voor goede, energiezuinige woningen. En de bewoners geven de wijk met elkaar kleur. Ik wens de cliënten van Pameijer en alle andere bewoners heel veel woonplezier in De Kreek.”

De Kreek: 360 ‘nieuwe’ woningen

Het wooncomplex De Kreek bestaat uit drie woongebouwen, De Roos, De Tulp en De Anjer. De afgelopen jaren zijn de gebouwen compleet gerenoveerd. Alleen de oude draagconstructie is overeind gebleven. Woongebouw De Roos bestaat uit 84 woningen en is in 2021 opgeleverd. Begin dit jaar volgde De Tulp met 56 woningen. Tot slot volgde eind dit jaar de Anjer met 220 energiezuinige woningen, waar Pameijer er 20 van huurt.

Over Pameijer

Pameijer ondersteunt iedereen voor wie meedoen in de samenleving lastig is. Bijvoorbeeld door psychosociale of psychiatrische problemen of een (lichte) verstandelijke beperking. Of het nu gaat om opgroeien, opvoeden, wonen, werken, vrije tijd of sociale contacten. Zij ondersteunt mensen op een manier die hen verder helpt in het leven. Zoveel mogelijk samen met anderen die voor hen belangrijk zijn. Zo staan mensen sterker en kunnen ze (meer) voor anderen betekenen. Pameijer gelooft namelijk dat iedereen ertoe doet. En dat onze samenleving pas een samenleving is als we doen wat het woord betekent: samen leven.

Over Woonbron

Woonbron is een woningcorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht, Nissewaard en Zuidplas. Wij zorgen voor goed en betaalbaar wonen voor huishoudens met een smalle beurs. Woonbron zorgt in gevarieerde wijken voor passende huisvesting voor hen die ons nodig hebben.

Persbericht via Pameijer