Wilg gesnoeid in vogelbroedseizoen

Wilg gekortwiekt
Wilg gekortwiekt

Afgelopen woensdag was er een groenbeheerder bezig om een grote Wilg te op te snoeien aan het Güntersteindam. Bewoners zagen met gemengde reactie’s toe hoe de motorzaag de enorme boom te lijf ging.

De boom, die er zo lang staat als de wijk Beverwaard oud is, geeft overlast van pluizen en de laatste jaren het wegnemen van lichtinval bij woningen, aldus volgens een bewoner die getuige was van de snoeibeurt! Eigenlijk is de Wilg met die omvang niet geschikt op korte afstand van bebouwing, maar hij staat er nu eenmaal dus moest hij gesnoeid worden?

Een andere bewoonster merkte op dat snoeien in een vogelbroedseizoen niet is toegestaan. Dat weet men bij Stadsbeheer van Rotterdam maar al te goed. Uiteindelijk bleek er ook geen vergunning aangevraagd te zijn om de boom op te mogen op te mogen snoeien.

Bij navraag aan Stadsbeheer Rotterdam kreeg de Beverwaardigheden het volgende antwoordt; “Onze collega’s @UWbomen snoeiden n.a.v. advies na boomveiligheidscontrole: overbelaste takken uitgelicht en ingenomen om breukrisico tot het minimum te beperken”. Misschien dat de boomcontrole iets vaker en eerder kan plaatsvinden zodat men buiten het vogelbroedseizoen kan op snoeien?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.