Bewoners willen ook overlast aanpak bij realisatie nieuwe speelplaats Zwijnsbergenweg

Vandaag konden bewoners en kinderen zich uitspreken over de nieuwe te realiseren speelplaats aan de Zwijnsbergenweg. Deze gaat v.w.b. de gemeente volledig op de schop!

Stadsbeheer was op woensdag 25 mei, vanaf 14:00 aanwezig met twee tekeningen waarop de bewoners hun mening konden geven wat het beste ontwerp was voor de nieuw te realiseren speelplaats die behoorlijk verouderd was. Als het goed is gaat de realisatie van start na de zomervakantie, zodat kinderen in de zomervakantie gebruik kunnen blijven maken van de huidige voorziening.

Niet de kinderen maar de bewoners hadden aanvullende wensen voor de speelplaats. In het verleden, en af en toe ook nu nog, was er veelvuldig overlast op de speelplaats door oudere jeugd. Met name het geluid en het voetballen wordt als niet prettig ervaren. De overlast van hangjeugd is dan wel iets vermindert, maar het voetballen houdt veel kinderen weg van de speelplaats volgens de aanwezige bewoners.

Liefst ziet men een afsluitbaar hek er omheen, maar omdat de speelplaats een openbare ruimte is kan dit niet, hoewel de bewoners het zelfbeheer wel zien zitten met elkaar. Een zitbankje zou in de nieuwe situatie ook van pas komen voor de (groot)ouders. De verlichting is karig, en dit zorgt mede voor overlast.

De gemeente heeft dus de wensen van de bewoners aangehoord en genoteerd. Hierdoor zal er waarschijnlijk nog een bijeenkomst worden belegd met hen. In hoeverre hier invulling aangegeven kan worden zal dus blijken.

Overigens was men het wel eens over dat de nieuwe speelplaats aangelegd moet gaan worden voor kinderen tussen de 7 t/m 12 jaar oud! Deze zal bestaan uit klimrekken, een vogelnest, glijbaan, stapstenen, en watertegels. (zie foto)

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.