Wie keert het tij in park Schinnenbaan

Een park, hondenuitlaatplaats, speeltoestellen, veel groen, mooie bruggen en een podium. Dit zijn toch mooie ingrediënten voor een ideaal park in een groene wijk Beverwaard zou je zeggen. Niets is minder waar. Al jaren zijn er problemen in dit park als de eerste zonnestralen in het voorjaar zich aandienen.

De laatste twee weekenden was het weer een janboel rond het podium. Overlastgevers, die weggejaagd worden uit het winkelcentrum, staan hier dan te chillen. Op zich niet zo erg als het daar bij blijft. Telkens weer blijkt er een grote vervuiling achter te blijven na de chill-sessie. Blik, glas(scherven) papier, en zakjes marihuana. Ja, er staan winkelpanden genoeg leeg, maar dit spul verkoop je gewoon op straat, toch? Wat er achter blijft na het weekend is een zwaar vervuild park waar de overige bewoners en gebruikers telkens weer stevig van balen. Daarnaast moet het gras het ook nog eens ontgelden als men er even lekker overheen crossed met een scooter of zo’n apparaat op vier wielen. Kortom een doffe ergernis, en het voorjaar moet nog beginnen, laat staan de zomer!

Goed, het vuil komt dus niet uit de lucht gevallen, maar moet dan wel opgeruimd worden. Nog niet zolang geleden werd dit elke maandag door een opruimploeg gedaan, maar de bezuinigingen hebben ook zo zijn invloed op deze diensten. Ruim drie weken is er nu al niet meer opgeruimd. Kortom het park ligt vol met rommel en het aanzien wordt er niet beter van. Dus moeten de bewoners maar weer bellen of de opruimploeg richting park Schinnebaan trekt. Beetje de omgekeerde wereld!

Het groenonderhoud beperkt zich tot het maaien van het gras, en het schoffelen van twee plantvakken. De bomen zijn al jaren niet meer verzorgd, en dus kunnen we wachten op een grote snoeibeurt in de toekomst zoals onlangs in het randpark langs de A16. Een behoorlijk aantal zijn dood of groeien nauwelijks door teveel wateroverlast. Bomen die omgewaaid zijn, door een storm, worden mondjesmaat aangevuld. Gras groeit door het asfalt heen en buiten de plantvakken. De zitbankjes zijn groen uitgeslagen en zijn nooit meer voorzien van een beschermende laag verf of lak. Dit allemaal overziend schept een verpauperende indruk. De vraag is dan ook wie het tij keert in park Schinnenbaan? Moeten dat de bewoners doen of alleen de gemeente, of doen ze dat samen?

3 antwoorden op “Wie keert het tij in park Schinnenbaan”

  1. Ook op de voetpaden, kapot gegooid glaswerk, niet echt best voor de kinderen en dieren.
    Tja tuig aanpakken, maar dat mag alleen de politie, die wel iets meer aanwezig is in het wijk, maar niet op de momenten dat het nodig is, en dan de `stadswachten`, die doen hun naam eer aan en wachten alleen maar op de stad, die zouden eigenlijk daar veel vaker aanwezig moeten zijn, maar dat vinden ze eng.

  2. Jongere kinderen en ook volwassenen maken er net zo goed een puinhoop van, gooien alles maar op straat. En als ik daar een keer met de hond kom en de poep opruim vraag ik me haast af waarom ik dat nog doe, zoveel poep ligt er. Net als overal in de Beverwaard trouwens. Iedereen heeft wel braaf poepzakjes aan de riem hangen maar ze gebruiken, ho maar.

Geef een reactie