WhatsApp groep niet genoemd in “Plan van Aanpak” voor Beverwaard?

Gisteren werd dus het “Plan van Aanpak” gepresenteerd. Hoewel deze eerst nog instemming moet krijgen van de gehele Rotterdamse Raad, mogen we ervan uit gaan dat de voorgestelde plannen doorgang gaan vinden?

Op het gebied van veiligheid is nog wel iets op aan te merken in dit plan van aanpak, in die zin dat men de WhatsApp groep in de Beverwaard over het hoofd heeft gezien.

De dagen voor het bekend werd dat het AZC naast de Beverwaard zou komen werd de WhatsApp groep opgestart. Dit n.a.v. onregelmatigheden in de Beverwaard de laatste maanden van 2015.

In oktober is er in de Gebiedscommissie vergadering de opstart van de WhatsApp groep gemeld, en er zou een afspraak volgen. Tot op heden is het hier niet van gekomen, en dat is erg jammer! Die moet er dus nog een keer komen?

Inmiddels draait de WhatsApp groep in de Beverwaard met meer dan 100 leden. Regels voor gebruik zijn opgesteld, en te lezen via deze website als men zich aanmeld. Naast bewoners hebben zich ook medewerkers van Stadstoezicht aangemeld, en een wijkagent. Liefst zou de WhatsApp groep zien dat alle wijkagenten meekijken in de groep, maar dat is helaas nog niet het geval.

Juist daarom wilde de Beheerders van deze groep met de Gebiedsorganisatie om de tafel gaan zitten om afspraken te maken mocht dit nodig of mogelijk zijn. Rotterdam kent al veel van deze groepen alleen er ontbreekt steun vanuit de gemeente!

Zo worden op dit moment alle onregelmatigheden gemeld en genoteerd. Bij verdachte situaties weet men dat de politie gebeld kan worden. Dit resulteerde afgelopen januari in de ontmaskering van een verwarde man die aanbelde met smoezen bij bewoners uit de Beverwaard. Om maar even een voorbeeld te noemen! Deze was bekend bij de politie, maar niet bij de WhatssApp groep.

Jammer is het dan ook om te constateren dat de WhatsApp groep niet genoemd is in het “Plan van Aanpak” voor de Beverwaard. De bekendheid vanuit de gemeente is er wel maar de betrokkenheid in de vorm van een afspraak is er nog niet van gekomen tot op heden. Zeker voor het “Plan van Aanpak” op het gebied van veiligheid zou dit een goede aanvulling kunnen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.