Weinig respons op meningspeiling komst AZC Beverwaard

Vandaag kwam er een persbericht vanuit de gemeente Rotterdam omtrent de gehouden meningspeiling in IJsselmonde, dit i.v.m. de komst van het AZC naast de Beverwaard.

In opdracht van de gebiedscommissie IJsselmonde zijn 16.000 bewoners gevraagd naar hun houding ten opzichte van de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de rand van de Beverwaard en hun aandachtspunten voor het verbeteren van de Beverwaard. De resultaten van die digitale meningspeiling zijn vandaag openbaar geworden.

Houding

Tweeduizend mensen hebben de digitale meningspeiling ingevuld, dat is een respons van 12,7 procent. Tweederde van de bewoners die de meningspeiling hebben ingevuld staan negatief ten opzichte van het besluit om een asielzoekerscentrum voor 600 vluchtelingen te realiseren aan de rand van de Beverwaard. De overige invullers zijn voorstander of nemen een neutrale houding aan. Onder de invullers met een negatieve houding zijn mensen die in principe positief staan ten opzichte van de opvang van asielzoekers in Nederland, maar die een AZC in de Beverwaard een slecht idee vinden of een AZC met 600 vluchtelingen te groot vinden. Ongeveer 45 procent van de invullers vindt het sowieso geen goede zaak dat er in Nederland asielzoekers worden opgevangen.

Gevolgen

Negatieve gevolgen van de komst van een AZC verwachten invullers met een negatieve houding ten opzichte van een AZC in de Beverwaard. De voorstanders verwachten positieve gevolgen, zoals kansen voor ondernemers, werkgelegenheid, extra investeringen en culturele diversiteit. Verwachte negatieve gevolgen zijn sociale onveiligheid, onrust, gewelds- en vermogensdelicten, afwijkend gedrag en verpaupering van de buurt.

Plan

De gemeente werkt aan een Plan voor de Beverwaard om de buurt een extra impuls te geven, tegelijk met de vestiging van een asielzoekerscentrum. De invullers van de digitale menings­peiling noemen wat dat betreft als prioriteiten de veiligheid in de buurt, aandacht voor armoede en schuldhulpverlening, en extra inspanningen op het gebied van schoon en heel. Dat sluit aan op de contouren van het Plan voor de Beverwaard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.