Aandacht voor spekgladde bruggen in Beverwaard kan beter

Bruggen op dit moment spekglad
Bruggen op dit moment spekglad

De winter laat zich zien de afgelopen dagen in onze regio dus ook in de Beverwaard! Waar vorige week de riolering de afvoer van het vele regenwater niet meer kon verwerken hebben sommige straten na de intrede van de vorst nu te maken met gevaarlijke ijsoppervlakte. Dit geldt men name zeker voor de bruggen in de Beverwaard.

De loopvlakken mogen dan wel ruw zijn om uitglijders te voorkomen, maar doordat ook hier het water is op blijven liggen, en deze bevroren is geraakt, zijn deze nu spekglad geworden. Halsbrekende toeren moet men nu maken om ongeschonden aan de andere zijde van de brug te geraken, en zeker voor de oudere medemens en viervoeters een hele opgave.

Nu heeft de gemeente Rotterdam wel een strooiplan tegen gladheid, maar daar zijn prioriteiten in opgenomen, waaronder de doorgaande wegen voor auto’s en de fietspaden. Bus en tramhaltes blijken op het tweede plan te komen net zoals de bruggen in onze wijk die in vele getale aanwezig zijn. Een automatisme om de bruggen te strooien is er niet, en als dat wel zo is dan komt daar weinig van terecht!

De gemeente, die zijn best doet om de gladheid te bestrijden, vraagt dan ook aan de bewoners om situaties zoals deze te melden via het telefoonnummer 14010 of via de internetpagina van de gemeente. Bewoners kunnen zelf ook de gladheid bestrijden voor hun woning. Bij Speeltuin de Stormpolder in de Beverwaard kunt u strooizout afhalen tussen 12:00 en 17:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.