Snoeiwerkzaamheden in Beverwaard

Vanaf deze maand vinden er snoeiwerkzaamheden plaats in de wijk Beverwaard. De gemeente gaat flink aan de slag met struiken en bodembedekkers om die terug te zetten. Waarom ze dit doen kunt u lezen in de onderstaande tekst.

Vanaf de tweede week van januari start de gemeente met het snoeien van struiken in plantsoenen. De werkzaamheden vinden tot uiterlijk 1 maart plaats. In heel Rotterdam wordt de komende tijd gesnoeid.

In vorm
De struiken worden gesnoeid om ze in vorm te houden, de levensduur te verlengen en de bloei te stimuleren. Bij sommige soorten of achterstallig onderhoud is kortzetten nodig. Hoge beplanting wordt dan ingenomen tot er 10 tot 20 cm van de plant overblijft. Op die manier krijgen andere planten weer de ruimte.
De snoeiplannen van de gemeente zijn afgestemd met de gebiedsorganisaties en de snoeiverzoeken van bewoners zijn zoveel mogelijk meegenomen. Na het snoeien wordt het zwerfvuil tussen de planten snel weggehaald.

Groen herstelt snel
Direct na het snoeien zien plantsoenen er wat kaal uit. Regelmatig laten bewoners ons weten dat ze dit erg jammer vinden. Wij kunnen ons dit voorstellen; een groene omgeving heeft meer uitstraling. Het herstel van het groen gaat gelukkig snel.

Hart voor de natuur
De gemeente beheert het groen met hart voor de natuur. Struiken worden buiten het broedseizoen gesnoeid (voor 1 maart). Als struiken door zacht winterweer al vroeg in de knop staan, passen we de snoeiplannen daar op aan. Soms is het vanwege veiligheid nodig te snoeien in het broedseizoen. Ook dan houden we rekening met broedende vogels.

Plattegronden
Wilt u weten waar bij u in de buurt wordt gewerkt? Kijkt u dan op de bovenstaande plattegrond van Beverwaard. Of als u inzoomt op het kaartje in de bovenstaande link, dan kunt u precies zien waar er gesnoeid gaat worden. In rood en blauw is aangegeven waar er wordt gesnoeid: rood zijn de struiken, blauw de bodem-bedekkende struiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.