104-jarig bedrijf Weber Chocolade heet nu The Candystore

Begin 2012 werd er een bezoekje gebracht aan Weber Chocolade aan de Beverwaardseweg. Trots vertelde Joop Weber over dit familiebedrijf dat in 2012 haar 100-jarig bestaan ging vieren. Een kijkje in de keuken van deze fabriek werd een zeer interessante ochtend die ging over het maken van chocolade. Kortom het proces werd uitgelegd vanaf het moment dat de vloeibare substantie in tanks werd opgeslagen, witte en bruine chocolade, tot aan de verpakking toe. Jarenlang werd het welbekende zeebanket aan de deur verkocht door Weber, maar door omstandigheden moest het bedrijf die activiteit staken. Dat was een financiële aderlating, vertelde hij.

Vandaag, na ruim 104 jaar, prijken er nieuwe namen op de hoge reclamezuil op het terrein van voormalige Weber Chocoladefabriek, want sinds kort bestaat deze naam niet meer en gaat men verder onder The Candystore!

Na jarenlange inzet van de familie Weber, die het bedrijf al in 1912 had opgericht, heeft de heer Weber besloten van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Vier generaties lang heeft Weber chocolade gemaakt, een prestatie van formaat! Nu deze is overgenomen gaat het nieuwe team van The Candystore verder voor een uitstekend product, waarbij kwaliteit, vakmanschap, flexibiliteit en de passie voor chocolade hoog in het vaandel zullen staan. Momenteel zijn we hard op weg ons bedrijf te moderniseren en te professionaliseren, zodat we kunnen inspelen op uw wensen en behoeftes, aldus de tekst op hun website. Het productiebedrijf ‘The Chocolate Factory’ maakt chocoladeartikelen onder Private Label voor diverse grootwinkelbedrijven. Daarnaast is Johnny Doodle momenteel de trots van het bedrijf als het eerste eigen label.

Bron: website The Candystore

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.