Cornelis van Beverenbrug toe aan opknapbeurt

Als bewoners van de Beverwaard zijn we natuurlijk blij dat zij er ligt. De Cornelis van Beverenbrug die de Beverwaard verbindt met de wijken Groenehagen en Tuinhoven. Voetgangers en fietsers kunnen hier gebruik van maken sinds de opening midden jaren “90. Om precies te zijn 1994!

Het is bijna een kopie van de Erasmusbrug vandaar dat hij ook wel bekend staat bij de Beverwaarders als het “kleine Zwaantje”. Zoals elke brug onderhoud nodig heeft geldt dit ook voor deze brug. Als men goed kijkt dan kan de brug een goede opknapbeurt aan de buitenkant gebruiken. Aanslag van algen en uitstoot van roet, door de voorbij razende auto’s op de A16, doet de witte verf zo langzamerhand vervagen. Hier en daar worden ook namen of leuzen getagd welke dan een verpauperde aanblik geeft. Door de weersinvloeden begint roestvorming te ontstaan.

Het wordt tijd de de brug eens flinke poets en -opknapbeurt krijgt in de toekomst, en dat zal niet meevallen. De brug heeft een behoorlijke hoogte als deze ooit schoongemaakt moet worden of een nieuwe laag verf moet hebben! Hoe het e.e.a. financieel geregeld is on de brug te houden is niet bekend, maar de brug valt onder kunstwerken net zoals een tunnel. Voor de Cornelis van Beverenbrug was in 2006 toen ruim 130 duizend euro gereserveerd voor controle, inspectie en kleinschalig onderhoud. In de begroting van 2016 voor Rotterdam staat vermeld dat de gemeente de technische staat van de buitenruimte scherp in de gaten houdt. Zo zorgt men dat de stad zo effectief en efficiënt mogelijk schoon is en zorgt ervoor dat de ‘basis op orde’ blijft. Dat is wel erg vrijblijvend als je dit leest!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.