Vrachtwagenparkeerplaats Beverwaard heeft regels nodig om te parkeren

P-terrein Beverwaard

Aan de Edo Bergsmaweg bij Beverwaard ligt al jaren een parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs uit IJsselmonde. Zij kunnen daar dagelijks hun grote voertuig parkeren. Tot voor een paar jaar geleden stonden hier een handjevol vrachtwagens, hun luxe auto kon daar overdag geparkeerd worden, en in de avond hun truck!

Mede gelet op het ontruimen van de Olympiaweg begin 2020 van trucks, welke daar jarenlang werden gedoogd, is de situatie nu dus nijpend aan het worden op de parkeerplaats bij de Beverwaard. Niet alleen de vrachtwagens staan daar maar ook voertuigen die langer zijn dan 6 meter en 2,40 hoog zij mogen niet in de wijk staan van IJsselmonde. Een gegeven is dat dit terrein openbaar is en voor zover bekend er geen regels aan verbonden wie daar mogen parkeren?

De laatste gebiedscommissievergaderingen van IJsselmonde zijn hier wel vragen over gesteld, maar het antwoordt vanuit de gemeente was niet positief te noemen om er alleen een vrachtwagenparkeerplaats van te maken zoals werd voorgesteld! De kwestie lijkt nog niet afgehandeld te zijn.

Het lijkt erop dat er toch enige regels nodig zijn om daar te kunnen mogen parkeren? Een vrachtwagenchauffeur benaderde deze website over te lang geparkeerde vrachtwagens. Volgens de trucker, die ook dagelijks van de parkeerplaats gebruikt maakt bij de Beverwaard, staan er vanaf november vorig jaar 5 trucks met Roemeens-kenteken die sindsdien niet meer gebruikt zijn. Afgelopen week zijn de accu’s van al deze trucks vermoedelijk gestolen. De trucker is bang dat de voertuigen binnenkort helemaal gestript worden. Cameratoezicht is nauwelijks of niet aanwezig! Uiteindelijk houden zij al die maanden plaatsen bezet die hard nodig zijn!

Accu’s weg uit truck

Een andere vrachtwagenchauffeur die het parkeerterrein kwam oprijden bevestigd het verhaal van die trucks, nadat hij zojuist nog de laatste parkeerplaats heeft weten te bemachtigen. Hij deelt mee dat zijn truck toen naast die vijf trucks stonden. Zijn accu’s zaten er nog in, maar hij heeft dan ook voorzorgsmaatregelen genomen!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.