Havens van IJsselmonde langs de nieuwe Maas hebben nu officiële naam

Nieuwe Maas

Houtzagerijhaven, Jachthaven IJsselmonde en Bolneshaven. Dit zijn vanaf nu de officiële namen van de havens gelegen aan de Nieuwe Maas bij (Oud) IJsselmonde!

Voor deze havens binnen het beheergebied van het Havenbedrijf Rotterdam zijn nooit officieel namen vastgelegd. De naam ‘Houtzagerijhaven’ verwijst naar de voormalige houtzagerijen van Hulzinga die aan deze haven waren gevestigd.

De naam ‘Jachthaven IJsselmonde’ verwijst naar de huidige functie van de haven, als jachthaven van Watersportvereniging IJsselmonde.

De naam ‘Bolneshaven’ verwijst naar het dorp Bolnes in de gemeente Ridderkerk. Veel inwoners van Bolnes werkten bij de scheepswerven van Boele Slikkerveer en De Groot & Van Vliet die aan deze haven gevestigd waren.

De namen van de havens kwamen tot stand vanuit meerdere ambtelijke instanties van Rotterdam, waaronder: directie Gebieden, Participatie en Stadsarchief, Cluster Dienstverlening, Commissie van advies inzake straatnamen en gedenktekens, en het advies van het Havenbedrijf Rotterdam N.V.,  alsmede op de bepalingen van de Straatnamenverordening 2014!

Bron:  Gemeente Rotterdam, foto Beverwaardigheden.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: