Voorrangssituatie wordt aangepast op de Oostdijk met Beverwaardseweg

T splitsing Oostdijk met Beverwaardseweg
T splitsing Oostdijk met Beverwaardseweg

De voorrangssituatie aan de Oostdijk met de Beverwaardseweg gaat begin volgend jaar aangepast worden. Nu nog is de voorrang gelijkwaardig en moeten alle bestuurders elkaar voorrang verlenen als deze van rechts komen aangereden.

Deze voorrangssituatie wordt dus verandert, en krijgt het verkeer in de nieuwe situatie, welke op de Oostdijk rijdt, voorrang op het verkeer komend vanuit de Beverwaard. De gemeente kwam tot deze conclusie n.a.v. een verzoek om daar eens kritisch naar te kijken. Het uitzicht blijkt de hoofdoorzaak te zijn dat men het verkeer vanaf de Beverwaardseweg niet duidelijk aan ziet komen.

Dit heeft te maken met de aanwezige vangrail die daar op dat punt is neergezet. Tevens geeft het hoge gras in het voorjaar ook een belemmering. Bewoners trokken daarom aan de bel bij diverse instanties afgelopen voorjaar 2016. Juist omdat men bang was voor ongevallen. Het Waterschap is verantwoordelijk voor het maai-werk, maar als het aankomt op verkeersveiligheid dan is de wegbeheerder daar verantwoordelijk voor, en in dit geval was dat de gemeente Rotterdam.

Of deze nieuwe voorrangsregel er toe gaat leiden dat het zicht beter wordt voor de bestuurders van voertuigen dan lijkt dit niet de oplossing voor dit probleem. Eerder zou je verwachten dat de snelheid straks toe zal nemen op de Oostdijk, en dat de kans op meer ongevallen toeneemt? Helaas zijn er geen recente cijfers bekend over ongevallen, maar cijfers die er zijn duiden aan dat er altijd meer en deels auto’s betrokken zijn bij die ongevallen. Dit zegt misschien meer over de onoverzichtelijke situatie aan de Oostdijk die je met verkeersborden niet wegneemt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.