Voormalig eetcafé Zeezicht wordt Ons Stekkie

Het eetcafé Zeezicht bestaat niet meer, althans qua naam! Ooit begon de uitbater voor het plein aan het winkelcentrum van Keizerswaard op de plek waar jaarlijks in de wintermaanden de oliebollenkraam straks weer staat. Zeezicht welke binnenkort “Ons Stekkie” gaat heten was eigenlijk toch wel een begrip in IJsselmonde, een soort herkenningspunt in dit stadsdeel van Rotterdam IJsselmonde?

Het begon dus ooit in de jaren tachtig met een houten keet voor het winkelcentrum. Later moest er verhuisd worden naar de overzijde aan de Groeninx van Zoelenlaan, ook daar stond de houten keet enige jaren. Daarna kreeg het eetcafe een ander uiterlijk nadat het weer was verhuisd. Terug naar de overzijde voor het woonflat de Plussenburgh waar het zijn deuren openden.

Passanten zien nu dat het eetcafé geheel is gestript van binnen, en dat er een opknapbeurt aan wordt gegeven. Het blijkt dat de naam Zeezicht alleen nog in de herinnering van de IJsselmondenaar zal voort bestaan. “Ons Stekkie” is dus de nieuwe naam voor het eetcafé die als het goed is hopelijk over een week of zes haar deuren zal openen, volgens de nieuwe eigenaresse Sylvana!

Alles wordt vernieuwd aan de binnen- en buitenzijde van het eetcafé, waar men nu heel hard aan werkt. De keuken, en de bar alles wordt vernieuwd. Enige tegenslag was er afgelopen week, toen met die fikse plensbui liep het water naar binnen. Inmiddels is men druk bezig om te streven om over een paar weken de deuren te openen. Het terras wat “Ons Stekkie” ook behoud krijgt volgend jaar een opknapbeurt wist de nieuwe eigenaresse te melden.