Voorlopig geen deelscooters meer van Felyx in Beverwaard

Felyxscooter deelgebied niet meer actief in Beverwaard

Afgelopen maanden werd de Beverwaard overspoeld met  overlastgevende geparkeerde deelscooters van het bedrijf Felyxscooters! De klachten en meningen door bewoners over het parkeren waren terecht en daar blijkt nu ineens een einde aan gekomen te zijn.

Met name rondom het winkelcentrum aan de Oude Watering werden de groene scooters dwars over het voetpad neergezet waardoor voetgangers over de rijbaan van het overige verkeer moesten lopen. Zéér gevaarlijk en onwenselijk voor een wijk die op dat punt soms erg druk is. Volgens de huisregels van Felyx mogen de parkerende scooters na gebruik geen overlast voor anderen veroorzaken. Dat geldt overigens voor al die deelscooter bedrijven. Daar wordt in de meeste gevallen, en dus ook in Beverwaard, geen gehoor aangegeven door de gebruikers ervan!

Felyxscooters blokkeerden voetpad Rhijnauwensingel

Scooters stonden overal door de wijk op elke hoek van de straat. Bewoners melden zelfs gesloopte exemplaren in de wijkparken en op speelplaatsen. Het liep zo langzamerhand de spuigaten uit! Nu is daar verandering in gekomen v.w.b. Felyxscooters.

Wie nu de interactieve kaart bekijkt op website van Felyx, ziet dat er geen gebieden meer beschikbaar zijn in de Beverwaard waar de scooters van dit bedrijf kunnen worden geparkeerd. Het zijn er overigens voor geheel IJsselmonde nog maar drie locaties! Wat de reden is dat het deelgebied is opgeheven in Beverwaard blijft een beetje giswerk, maar zullen de vele klachten daaraan ten grondslag hebben gelegen? Of is er een andere reden? De chatfunctie via hun website was niet bereikbaar om die vraag te stellen!

Waar het ene bedrijf gaat komt er wel weer een andere voor in de plaats, en zo zien we dat deelscooter bedrijf Go Sharing in de wijk in opmars is de laatste weken. Deze heeft het winkelcentrum op de Oude Watering niet in zijn deelgebied staan, maar nu slingerde drie van deze scooters rond achter bij de losplaats van onze super aan de Keverborgstraat. Overigens als de gebruiker wél op de Oude Watering bij de winkels parkeert, dan blijft de rekening van het gebruik doorlopen

Deelgebied Go Sharing

De deelscooters zijn natuurlijk handig zeker nu het openbaar vervoer in de nachtelijke uren stil ligt in coronatijd. Men kan zich toch nog op grote afstand ook verplaatsen. Helaas zien we dat bij het gebruik van de Go Sharing deelscooter ook al gepaard met enige parkeeroverlast. Als de gebruikers daar iets meer oog voor hebben zal het voor Beverwaard zeker geen probleem zijn om deelscooters in de wijk te ontvangen! Inmiddels is Rotterdam wel bezig met een onderzoek naar de deelscooters in haar stad. Wordt vervolgd?

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.