Voetbalkooi geopend tijdens Like je Wijk “Voetbal Fest” in Beverwaard

De nieuwe voetbalkooi in Beverwaard is zondag 17 april officieel geopend. De spiksplinternieuwe voetbaltempel aan de Valkenburgsingel zal vanaf nu de naam van Gerard Bons dragen. De oprichter van speeltuin “B En Sv de Stormpolder”, die vorig jaar in december overleed, werd hiermee postuum geëerd.

Voordat de voetbalkooi er kwam ging hier nog een verhaal aan vooraf. Het begon allemaal bij twee jonge Beverwaarders die graag een afgesloten trapveldje wilden realiseren, zij haalden hiervoor maar liefst 400 handtekeningen op in hun buurt. Het trapveldje kwam er nooit, maar door een gelukkig toeval werd er dus wel een nieuwe voetbalkooi afgelopen winterperiode aan de Valkenburgsingel gerealiseerd.

Het Voetbal Fest toernooi zelf werd georganiseerd vanuit een bewonersinitiatief door Likejewijk in samenwerking met B En Sv De Stormpolder, ondernemers uit de Beverwaard, en de Gemeente Rotterdam. Ondanks dat er niet voor de winst werd gestreden, maar om de eer, trok het toernooi veel bezoekers vanuit de wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.