Mysterie rond drijvend vlot op Eiland van Brienenoord ontrafelt

Theatergezelschap 'n Bries
Theatergezelschap ’n Bries

Het mysterie rond het drijvende vlot op het Eiland van Brienenoord is opgelost! Het lag daar lag in de grote waterpartij. Een paar weken geleden was het vlot te zien op foto via sociale media. De vraag was, waarvoor diende het?

Nu het blijkt te gaan om de opbouw voor het theatergroep ’n Bries. Al eerder in 2013 speelde dit gezelschap ook al op het eiland met een voorstelling!

Op 29 april, 5 en 8 mei speelt ’n Bries de nieuwe, interactieve familievoorstelling Waait op het Brienenoordeiland in Rotterdam. De natuur op dit prachtige eiland dient als podium; de voorstelling beweegt zich als een zachte bries tussen de omgevallen bomen.
Meneer Steur is architect en wil de uitgang van de tunnel vinden, maar een vis op het droge verstoort zijn zoektocht. De voorstelling is continu in beweging rondom het water, op een drijvend vlot en blaast het publiek naar verschillende plekken. Wat Waait wil, is altijd een verrassing. Je kunt je alleen maar laten meevoeren.
Na afloop neemt kunstenaar Egied Simons het publiek mee in zijn beeldend werk Dagvangst, met water als belangrijk element. Het werk van Simons heeft een versterkende werking op de voorstelling. Ook hier worden de zintuigen geprikkeld en zorgt het werk voor verwondering. Voor zowel de voorstelling als het kunstwerk geldt de natuur als uitgangspunt.

Theatergezelschap 'n Bries
Theatergezelschap ’n Bries

’n Bries bestaat uit theatermaker en acteur Joke Olthaar en natuurkenner en acteur Bart van Lieshout. Op dit moment worden zij geregisseerd door de Vlaamse Jolijn Antonissen en brengt geluidskunstenaar Lukas Simons het publiek naar een totaal andere wereld met zijn geluid en muziek.
Het publiek neemt plaats op zitplaatsen die door de leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Centrum zijn gemaakt. Verder werkt ’n Bries nauw samen met het Zuid-Hollands Landschap, de beheerder van het eiland.

Joke en Bart zijn vijf jaar geleden begonnen met theater in de natuur. De impact was groter dan ze hadden gedacht. “Kinderen komen door het theater in de natuur dichter bij zichzelf en ontdekken wat de omgeving met ze doet”, vertellen ze. “Het Brienenoordeiland heeft uitzonderlijke en verrassende plekken en daar maken we gebruik van.”
De kosten voor een toegangskaartje zijn zeer laag. Hierdoor bereikt ’n Bries kinderen uit heel Rotterdam. Ook kinderen die niet zo vaak naar theater gaan.

Waait is geschikt voor kinderen van 7 t/m 10 jaar en familie.
Reserveren kan via eenbries@gmail.com.
Kosten 5,00 euro / Rotterdampas 2,50 euro.
De voorstelling begint om 14.00 uur op 29 april, 5 en 8 mei. Verzamelen bij het groene bruggetje aan het einde van de straat Hoendiep.

Fotobron: no. 1 en 2.  Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.