Voet en (brom)fietspad terug aan de Grote Hagen

Voet/(brom)fietspad terug aan Grote Hagen
Voet/(brom)fietspad terug aan Grote Hagen

Vorige jaar halverwege de maand december in 2014 werd het nieuwe OV knooppunt nabij het Keizerswaard geopend met een feestelijk tintje.

Al gauw was er commentaar van de gebruikers van de Grote Hagen m.b.t. de bussluis aldaar. Ondanks de aanwezige verkeersborden reden er in de eerste weken toch automobilisten door de bussluis heen. Verrast en veelal met grote gevolgen voor hun voertuig. Er stonden wel duidelijk verkeersborden die waarschuwde voor de aankomende bussluis!

Daarnaast ontbrak er een ook trottoir en een (brom)fietspad aan de zuidzijde van de Grote Hagen. Het verwijderde trottoir lag er al sinds de bouw van de Hagenbuurt, (brom)fietsers moesten toen gebruik maken van de aanwezige rijbaan. Deze waren beide in de nieuwe situatie niet teruggeplaatst!

Na de aanleg van het OV knooppunt veranderde de verkeerssituatie dusdanig, en maakte de voetgangers en fietsers gebruik van de bussluis. Een ongewenste en gevaarlijke situatie!

De gemeente heeft waarschijnlijk ingezien dat dit niet helemaal de bedoeling was, en heeft een aannemer opdracht gegeven om het voetpad aan de zuidzijde terug te plaatsen. De (brom)fietsers krijgen een apart in en -uitrij gedeelte naast de bussluis over de Grote Hagen heen. Wanneer de werkzaamheden klaar zijn is niet bekend!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.