Vissterfte in Oude Watering, Beverwaard

Vissterfte in Oude Watering
Vissterfte in Oude Watering

Vorige maand werd er ook al vissterfte geconstateerd in de singel die ligt aan de Oude Watering. Toen ging het om ongeveer vijf dode vissen. De laatste twee weken werden er steeds meer grote dode vissen gezien door bewoners die aan de Oude Watering wonen. Het gaat hierbij om de grotere vissoorten zoals, brasem, karper en snoek. De laatste regenbui van vandaag heeft waarschijnlijk gezorgd voor te veel zuurstof in het water, want nu ook waren er kleinere vissoorten zichtbaar die dood op hun rug ronddreven.

De Dierenambulance had vanmiddag zijn handen vol aan om de dode vissen op te ruimen. Niet alleen was het geen prettig gezicht, maar bovendien hing er ronde de singel een behoorlijke stank. Minimaal 20 dode vissen namen zij mee, en de rest van de dode vissen moeten zij op een later tijdstip weghalen.

Stadsbeheer was al inmiddels op de hoogte gesteld van dit feit, en zij hebben op hun beurt weer het Waterschap Hollandse Delta op de hoogte gesteld van de vissterfte in de Oude Watering. Wat de oorzaak nu is van deze massale sterfte onder de grote vissoorten moet gaan blijken uit onderzoek die misschien te maken heeft met de waterkwaliteit?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.