Verwarring omtrent parkeren grote voertuigen in IJsselmonde

Per 1 januari is het verboden om met grote voertuigen aan de Olympiaweg te parkeren. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden in Kreekhuizen!

Vanaf nu wordt er nog gedoogd, maar vanaf 3 februari zal Toezicht en Handhaving boetes uitschrijven van €95,=! Daarbij is een kader gesteld dat het geldt voor voertuigen die langer zijn dan 6.00 meter of hoger dan 2.40 meter. Inmiddels zijn er mobiele tekstpanelen geplaatst aan de Olympiaweg om dit duidelijk te maken aan de bestuurders die daar dagelijks parkeren!

Inmiddels is er ook gecommuniceerd via Gebied IJsselmonde over dit besluit van B&W. Daar is nu beroering over ontstaan waar de grote voertuigen mogen parkeren, en of er nog wel genoeg plaats is? Een deel van het evenementenparkeerterrein aan de Edo Bergsmaweg zou beschikbaar komen, maar niet tijdens grote evenementen.

De Edo Bergsmaweg dient niet bestempeld te worden als evenementenparkeerterrein,  maar voor grote voertuigen die al jaren speciaal daarvoor is aangewezen. Die mogen daar dag en nacht staan! Toch wordt er gemeld dat tijdens evenementen dit parkeerterrein niet gebruikt mag worden? Of behoort dit terrein wel tot een evenementerrein? Het is allemaal niet meer te volgen via de informatie die onlangs verstrekt is.

Geen misverstanden zijn er over de parkeerplaatsen voor grote voertuigen aan de Hordijk Oost, in de Benedenheulstraat alsmede de Schouwmeesterweg, maar daar niet op de gedeelten die tegenover uitritten van bedrijven liggen!

C. Binghamweg P-terrein niet open voor grote voertuigen?

Het verwijzen van het evenemententerrein aan de Charles Binghamweg – welke ook niet vermeld staat – blijkt dus niet gebruikt te gaan worden ter compensatie voor het parkeerverbod aan de Olympiaweg, blijkt nu.

Toch riep dit vragen op onlangs bij een gebiedscommissielid M. Verhoef (LR), hij meldde via Twitter het volgende: “Zelfs bij mij slaat de totale verwarring toe nu! Heb er zaterdag nog over gesproken met de wijkmanager en wat anders gehoord, nu dit weer…”!

Een medewerker van de gemeente reageerde dat de tekst over het evenemententerrein is blijven staan uit het oude besluit. Dat had er waarschijnlijk niet in moeten staan? Verhoef merkt op dat het besluit vaststaat, en dat dit nu veel verwarring oproept?

Overigens wordt dit evementenparkeerterrein aan de Charles Binghamweg vaak gebruikt bij evenementen die op afstand plaatsvinden. Te denken in de Kuip of het CHIO in het Kralingsebos! Men parkeert op afstand, en wordt daar met een bus heen vervoerd!

Dan hebben we het nog niet over de gevolgen van het parkeerverbod van de grote voertuigen in IJsselmonde aan de Olympiaweg. De aangeduide drie locaties staan in de avonduren al vol, zo wordt gemeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de chauffeurs in IJsselmonde zich nu al roeren waar men straks met hun voertuig moeten gaan parkeren na 3 februari? Vermoedelijk zal er op de openbare vergadering van de gebiedscommissie op 21 januari toch enige duidelijkheid moeten komen omtrent deze verwarring in het parkeerbeleid voor grote voertuigen in IJsselmonde? Op de Olympiaweg is men dus niet meer welkom!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: