Vertraging aanleg nieuwe bruggen door kabels in de grond

Voorlopig nog geen nieuwe brug aan Weldamsingel
Voorlopig nog geen nieuwe brug aan Weldamsingel

Er zijn problemen ontstaan met de aanleg van de twee bruggen nabij de Weldamsingel. De twee bruggen zouden er al moeten liggen, maar er liggen kabels in de grond die nu voor het oponthoud zorgen van de aanleg van de twee nieuwe bruggen.

Al eerder meldde deze website dat de nieuwe bruggen breder zouden worden dan de huidige bruggen, met een nodig probleem situatie in de toekomst, lees artikel, blijkt er nu een probleem te zijn ontstaan met de plaatsing van de bruggen.

Toen de Beverwaard gebouwd werd, ruim dertig jaar geleden, zijn er naast deze twee bruggen kabels in de grond gelegd van de KPN. Nu, door het aanleggen van een bredere brug, moet er een fundatie aangebracht worden in de grond omdat de bruggen zwaarder uitvallen qua gewicht. Je kunt wel raden dat deze kabels die vlak naast de oude bruggen liggen en obstakel zijn voor de nieuwe fundatie van de nieuwe bruggen.

Had men dit niet kunnen voorzien vraagt u zich af? Jazeker, maar toen der tijd werden niet alle kabels en leidingen zo nauwkeurig geregistreerd als nu die in de grond werden gelegd. Het bord naast een van de bruggen heeft dit wel aangeduid, en daardoor is men uiterst voorzichtig gaan graven. Nu komt het erop aan hoe men dit probleem gaat oplossen samen met KPN, aannemer en misschien ook nog wel het Waterschap?

Binnenkort begint de bouwvakvakantie, en volgens informatie gaat de brug er niet voor die tijd komen. Dat betekent dat men geen gebruik kan maken van het voetpad richting het park A16. Vervelend maar het is niet anders! Hopelijk zal er meer duidelijk worden na de vakantie periode. De brug vanuit de Geullestraat richting de Weldamsingel kan wel gebruikt worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.