Beverwaarders adopteren een container in de strijd tegen zwerfafval

Het onderstaande bericht stond vandaag op RTV Rijnmond over adoptie van een container om deze schoon te houden in de strijd tegen het vele vuil wat er naast gezet wordt. Plaats van handeling in onze Beverwaard. Vaak zijn de bewoners zelf uit uw eigen straat of omgeving die er een rotzooi van maken. Zielig was het commentaar onder het artikel op de website van Rijnmond. Een commentaar schrijver stelt dat hij 359,70 aan afvalstoffenheffing betaalt in Rotterdam, en daar niet over piekert om mee te helpen om het rond een afvalcontainer schoon te houden. Vorig jaar werd er door Rotterdam 39 miljoen euro extra uitgegeven voor zwerfafval, het is maar even dat u het weet!

Rotterdammers die zich ergeren aan afval naast de vuilcontainer, kunnen daar sinds woensdag zelf iets aan doen. De ondergrondse restafvalcontainer in hun straat kan door buurtbewoners ‘geadopteerd’ worden, zodat ze samen met de gemeente de omgeving schoon houden.

Het doel van de adoptie is dat buurtbewoners een afvalbak onder hun hoede nemen en erop letten dat er geen volle vuilniszakken of ander afval naast de bak worden geplaatst. Volgens de gemeente Rotterdam zorgt een schone container ervoor dat ook de rest van de straat schoon blijft.

Rotterdam is vorig jaar een proef gestart in Charlois en Delfshaven. Het adoptieproject wordt nu in heel Rotterdam uitgerold. Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) reikte woensdagochtend in de Beverwaard twee ‘adoptantenpakketten’ uit aan de eerste vier bewoners.

Onder de eerste deelnemers is Jan Schouten. Zijn geadopteerde container staat in Charlois. Hij doet mee omdat hij gelooft in het verbeteren van de leefbaarheid van zijn buurt door het adoptieplan.  “Nee, dit is geen manier om de beroepskrachten van de Roteb te verdringen of weg te bezuinigen. We doen het samen. Ik zie het als een aanvulling op het werk van de Roteb”, aldus Schouten.

Bron: RTV Rijnmond, foto Beverwaardigheden.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.