Verplichte verhuizing voor bewoners 24 uurs zorg van de IJsselburgh

IJsselburgh

Verrast waren familieleden die onlangs te horen kregen dat hun familielid, nu nog wonend in het volledige verzorgende gedeelte van de IJsselburgh, dat zij op zéér korte termijn op stel en sprong moesten gaan verhuizen.

Acht bewoners kregen onlangs te horen van Humanitas dat er geen plaats meer voor hen is in de IJsselburgh voor de geboden zorg, en dat zij moesten verhuizen van de 24 uurs zorgafdeling naar elders binnen een wooncomplex waar dat nog wel aanwezig is! Binnen twee maanden tijd moest dat gerealiseerd worden, en het schijnt dat er al een aantal van hen verhuisd zijn. Zij krijgen onderdak in een ander Humanitas wooncomplex , waarschijnlijk in de Wetering in Beverwaard, waar de 24 uurs zorg nog wel aanwezig is, maar waar de ruimtes veel kleiner zijn dan zij nu hebben.

Dit heeft een bron medegedeeld aan deze website, overigens wil deze anoniem blijven.

De Beverwaardigheden heeft de laatste dagen getracht om te achterhalen via Humanitas waarom de verhuizing van deze bewoners zo noodzakelijk maakte en waarom zo snel, daar moet een reden voor zijn? De bron vermeld dat Humanitas gezegd zou hebben dat dit door regelgeving komt vanuit de overheid.

Te weinig bewoners zouden nu gebruik maken van deze volledige 24 uurs zorg, dus wordt deze stop gezet in de IJsselburgh! Wat er nu gaat gebeuren met het aanwezige professionele zorgteam is ook niet duidelijk? In de nachtelijke uren was er altijd één persoon aanwezig die de zorg voor deze mensen op zich nam. Deze is dus niet meer nodig naar het zich laat aanzien?!

Afgelopen winter werd het (wijk)restaurant al gesloten i.v.m. financiele middelen om deze nog langer open te houden.

Voor de toekomst betekent dat de huidige bewoners van de IJsselburgh, die ook gebruik willen maken van deze volledige zorg, dat dit niet meer voor hen mogelijk is en zijn sowieso aangewezen op een verhuizing naar een ander wooncomplex voor volledige 24 uurs zorg! Gebleken is dat deze zelfstandige bewoners ook nog niet op de hoogte zijn gesteld door Humanitas van dit feit.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.