Verklaring gemeente omtrent aanpassing voorrangssituatie Oostdijk

T splitsing Oostdijk met Beverwaardseweg
T splitsing Oostdijk met Beverwaardseweg

Vele bewoners vragen zich af waarom de gemeente de voorrangssituatie op het kruispunt Beverwaardseweg/Oostdijk gaat veranderen. De aanleiding is dat de gemeente meerdere meldingen heeft ontvangen over te hard rijden op de Oostdijk. Zij heeft de verkeerssituatie op de Oostdijk onderzocht. Toen kwam onder andere naar voren dat op het kruispunt geen voorrangsmaatregelen zijn getroffen. Dit is ongebruikelijk en verhoogt de kans op aanrijdingen. Bestuurders hebben nu op de hele Oostdijk voorrang en verwachten dat zij ook voorrang hebben op het verkeer vanuit de Beverwaardseweg. Dat is niet het geval. Om de veiligheid te vergroten, gaat de gemeente haaientanden aanbrengen op de weg en borden neerzetten die aangeven dat bestuurders voorrang moeten verlenen aan het verkeer op de Oostdijk.

Ook op andere plekken op de Oostdijk is naar de verkeerssituatie gekeken. In het verleden zijn maatregelen genomen om de snelheid te remmen, zoals de aanleg van drempels. Om meer inzicht te krijgen in de snelheid van het verkeer zet de gemeente in het 1e kwartaal van 2017 een SID in op de Oostdijk. SID staat voor Snelheids Informatie Display. Hiermee worden ook bestuurders bewust gemaakt van het feit dat ze te hard rijden. Blijkt het verkeer vaak te hard te rijden, dan kan het zijn dat de gemeente aanvullende maatregelen neemt.

De gemeente is bezig met de voorbereidingen van de voorrangsmaatregelen. Begin 2017 wordt een zogeheten Verkeersbesluit genomen, dat wordt gepubliceerd op de website van de Staatscourant. Naar verwachting worden in maart 2017 de haaientanden en borden aangebracht. Ook daarna blijft de gemeente uiteraard de verkeerssituatie volgen.

Bron: Gebied IJsselmonde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.