Verhuizing scouting Sint Patrick dichterbij

De verhuizing van de Scouting Sint Patrick in Hordijkerveld is een stap dichterbij gekomen.

Inmiddels wordt er gemeld via hun website dat zij gaan verhuizen naar de Kruisherenstraat in IJsselmonde. Nu zijn zij nog gevestigd aan de Wendeldijk in de wijk Hordijkerveld. Deze nieuwe locatie heeft veel potentie voor de scouting die al sinds 1975 gevestigd is in Rotterdam vlakbij de stadgrens met Barendrecht en Ridderkerk. Overigens bestaan zij al sinds 1966!

Op 1 januari 2021 moesten zij eigenlijk al hun onderkomen verlaten hebben in Hordijkerveld. De huurovereenkomst met Stadsontwikkeling zou dan worden opgezegd i.v.m. de komst van nieuwe huizen. Tot nu toe kwam het er nog niet van om te verhuizen, want er moest een geschikte locatie worden gevonden!

Hoewel Rotterdam niet verantwoordelijk is voor het huisvesten van de vereniging startte de toenmalige wethouder van Rotterdam een zoektocht samen met Sint Patrick naar een nieuwe huisvesting in IJsselmonde. Daarbij werd ook gezocht naar een locatie samen met een bestaande organisatie of vereniging. Helaas werd die toen niet gevonden.

Nu gaat Sint Patrick dan verhuizen naar de Kruisherenstraat, (een zijstraat van de Koninginneweg), als alles volgens plan verloopt, zo staat te lezen op hun website. Voor een aantal jaren geleden was daar stichting ‘Met Zuid’ gevestigd. Een deel van die opstallen zijn al gesloopt! Echte concrete bouwplannen of tekeningen voor het nieuwe onderkomen voor het nieuwe scouting-vereniginggebouw zijn nog niet bekend.

‘Er worden op dit moment allerlei onderzoeken gedaan om tot bouw over te kunnen gaan zoals Flora en Fauna onderzoek, bodemgesteldheid et cetera. Ook wordt er gekeken naar de financiering want voor een kleine vereniging brengen een dergelijke verhuizingen en het oprichten van een nieuw clubhuis veel kosten met zich mee’.

Stichting Scouting Sint Patrick is op dit moment bezig met het herhuisvesten van de vereniging, zodra er meer concrete plannen zijn zullen zij dit bekend maken!