Vragen over bomenkap park de Twee Heuvels

Renovatie in Park de Twee Heuvels

Verbijstering over de onlangs gerealiseerde bomenkap in het park de Twee Heuvels. Bewoners trokken afgelopen weekend direct aan de bel bij GroenLinks gebiedscommissie lid voor IJsselmonde en de Bomenridders ivm deze bomenkap.

Afgelopen weekend maakte bezorgde bewoners foto’s van het park nadat er vorige week flink de zaag in de bomen werden gezet. Het loog er niet om, een behoorlijke kaalslag had er plaatsgevonden volgens hen in het westelijke deel van het park dat nu een renovatie ondergaat tot het einde van dit jaar!

Bewoners hebben op verschillende manieren hun ongenoegen geuit per mail, en zijn ontdaan door deze kaalslag die zij niet zagen aankomen in het park. In januari waren zij nog welkom op een informatie/rondleidingdag toen het eerste deel, welke gerenoveerd was en weer open werd gesteld voor het publiek, op zichzelf een geslaagde bijeenkomst! Raadzaam was geweest om die belangstellenden in te lichten over het westelijk te renoveren deel van het park en wat de werkzaamheden zouden betreffen?

Het gebiedscomissielid van IJsselmonde voor GroenLinks en de Bomenridders, die opkomen voor het groen in de regio Rotterdam, zitten er bovenop en gaan dit uitzoeken. Volgens hen ontbreekt informatie over deze werkzaamheden waarbij veel bomen zijn gekapt. Vandaag is de vergunning en uitleg ontvangen. Alles zou conform de afspraken zijn, maar van een schouw is geen sprake geweest, aldus de Bomenriders!

Het draait allemaal om de aanleg van het nieuwe voetpad in het westelijke deel door het park die wordt aangelegd. Deze begint bij de Sportlaan waar nu nog alleen een fietspad ligt richting de Kreekkade. Daar buigt het nieuwe aan te leggen voetpad het westelijk deel van het park in over het water via een nieuw aan te leggen brug. Hierdoor moesten er waarschijnlijk behoorlijk wat bomen verdwijnen!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.