Bewoner zet lege heliumflessen naast afvalcontainer

Helium flessen naast container geplaatst

Een bewoonster uit de wijk Beverwaard meldde vandaag met een foto op sociale media dat zij twee lege gasflessen had aangetroffen. Deze stonden naast een afvalcontainer in de nabijheid. Aan dit soort gedrag ergeren vele bewoners zich de laatste tijd maar al te vaak, maar dit slaat alles.

Er werd een foto van gemaakt met de opmerking erbij; “Moet niet gekker worden nu weer twee gasflessen naast de ondergrondse container”! 

Na wat speurwerk leverde het resultaat op dat het om twee gasflessen ging met helium/lachgas als inhoud. Normaal gebruikt men dit voor het opblazen van ballonnen, maar is de laatste jaren populair als gevaarlijke partydrug. Ook wordt het gas uit slagroompatronen gebruikt, die slingeren ook vaak op straat rond als deze leeg zijn!

Uiteindelijk heeft de bewoner een melding gemaakt naar de gemeente toe! Deze flessen waren leeg, en het lijkt misschien onschuldig, maar een lege gasfles kan altijd nog wat gas bevatten. Dat geeft bij de verwerking kans op ontploffingsgevaar. Daarom is het belangrijk op het afvalbrengstation alle gasflessen apart te houden. U kunt de flessen inleveren bij het klein chemisch afval (KCA-depot).

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: