Vechtpartij rond de Oude Watering eindigt op politiebureau

Het begon zo mooi! De dag van 1 april 2016 kon al bijna niet meer stuk met de weersverwachting voor die dag. In het vooruitzicht een warme temperatuur met veel zon.

12:00 uur: Bewoners genieten van het zonnetje en van de lekkere temperatuur in de wijk. Zo ook in het park tussen de Oude Watering en de Schinnenbaan. De lunch wordt genuttigd, en men is in gesprek met elkaar. Het park is waar het voor bedoeld is!

17:00 uur: Een groep jongeren die op dat moment in het park aanwezig zijn hebben veel plezier met elkaar. Beetje luidruchtig dat wel, maar niets aan de hand!

22:15 uur: Er staat nog steeds een groep met jongeren in het park, nu bij het podium. Dit gemeentelijk onderkomen zorgt al jaren voor problemen en ergernis bij veel bewoners in het weekeinde!

22:30 uur: Gillend en krijsend lopen de jongeren richting het winkelcentrum aan de Oude Watering. Wat is er aan de hand?

22:45 uur: In het park, bij het podium, staan en liggen weer genoeg lege flesjes en blikjes en andere rotzooi! Staat zelfs een krat bier bij. Mobiele afzetting, die op dit moment gebruikt worden i.v.m. werkzaamheden in de wijk vlakbij het park, liggen ook daar ook bij. Bij de plaatselijke snackbar ontstaat rumoer, een groep jongeren rennen weg in zuidelijke richting.

23:50 uur: We zien een bericht van één van de wijkagenten, en hij schrijft “Zojuist vechtpartij #beverwaard. Partijen gescheiden en aangehouden. Nu op bureau om uit te zoeken hoe of wat”.

Rond middernacht, mijn laatste Twitterbericht op Beverwaard_Nu! “Alles onder controle? Een mooie dag in mineur afgesloten”.

2 antwoorden op “Vechtpartij rond de Oude Watering eindigt op politiebureau”

  1. Wat is het toch jammer dat het telkens zo moet aflopen.
    En dit terwijl er volgens een paar bewoners al onrust heerst in de wijk rond de komst van het AZC. Hebben deze jeugdigen geen ouders die ze tot de orde roept.
    Zijn gelukkig wel groepen in de wijk actief die met deze jongens kan praten en afspraken kan maken om de wijk Leefbaar te houden en deze escalaties te voorkomen.
    Laten we hopen dat het snel weer rustig wordt en de jeugd besft dat dit niet goed is voor de wijk.

  2. Ik kwam er gisteravond haast in terecht toen ik de hond uitliet. Ze waren in de buurt van De Regenboog en eentje had een grote Amerikaanse dog of staff bij zich, dus wij zijn maar even de andere kant op gegaan. Ik vroeg me al af wat er aan de hand was.

Geef een reactie