Te volle prullenbak weggehaald aan de Molencatensingel

Het zou een slechte 1 april grap kunnen zijn, maar helaas is de waarheid anders. Sinds een week of twee is er een prullenbak weggehaald aan de Molencatensingel nabij de ingang van een school. Veelal zag je dat deze vaak overvol zat. Dat duidt er dus op dat de prullenbak goed gebruikt wordt en de wijk op die plaats schoon blijft!

De vraag is nu waarom die prullenbak er niet meer staat? Was deze ten prooi gevallen aan vandalisme of is deze met opzet weggehaald. Dat laatste blijkt zo te zijn. Het verhaal hierachter roept weer vragen op. Iemand heeft geklaagd dat deze prullenbak te weinig geleegd werd, en dat was een doorn in het oog, en begrijpelijk. Terecht zou je zeggen, dan moet de gemeente deze wat vaker legen? Nee, soms liggen oplossingen veel makkelijker voor de hand, je haalt de prullenbak gewoon weg. Over een tijdje ligt daar weer veel rommel op straat, en komt men tot de ontdekking dat het weghalen van die prullenbak misschien toch niet zo’n slim idee was.

Dus gemeente, in het kader van Schoon, Heel en Veilig misschien het advies om deze weer terug te zetten? Het gedichte gat, waar de prullenbak ooit stond, is voorzien van een betonblok, daar kun je dan makkelijk over struikelen. Een prima oplossing toch?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.