Schip wordt hersteld na brand in oude Verolme loods

Veel bekijks bij de brand
Veel bekijks bij de brand

Ruim een maand geleden woedde er een brand op een schip in een van de oude loodsen van Verolme aan de Oostdijk, in IJsselmonde. Dit ging eerst gepaard met veel rook richting de noordelijke kant van de rivier de Maas richting Capelle en Krimpen a/d IJssel, en later door een draaiende windrichting naar Bolnes, en een deel van de Beverwaard.

Het bleek te gaan om het achterste gedeelte van een schip die daar werd opgebouwd, en later herenigd zou worden met een laadruim. Waarschijnlijk is de brand ontstaan tijdens de werkzaamheden aan het schip. De woning van het schip (roof) brandde daarbij volledig uit. Het vele aanwezige isolatie materiaal zorgde voor de enorme rook ontwikkeling i.c.m. de verf van het schip. De stuurhut liep ook flinke schade op, en volgens informatie was alleen de mast voor de radar nog bruikbaar.

Kortom een flinke strop voor de eigenaar van het schip. Toch heeft deze laten weten na de brand het schip geheel opnieuw op te willen laten bouwen. De schade loopt in de enkele tonnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.