Truckers parkeren gratis op de Olympiaweg

Parkeerstrook Olympiaweg

De laatste tijd zijn er steeds meer berichten over de parkeerstrook aan de Olympiazijde, gelegen tussen het park de Twee Heuvels en de woonwijk Kreekhuizen.

Daar ligt een parkeerstrook van een paar honderd meter! Die is in het verleden aangewezen door de voormalige deelgemeente voor truckers, die woonachtig zijn in IJsselmonde, om daar hun trukcs te parkeren, meestal in de avonduren, en niet meer in de woonwijken i.v.m. overlast.

Een aantal jaren ging dit goed totdat de gemeente besloot om vaste betaalde overnachtingsplaatsen voor truckers die de Rotterdamse haven aandoen aan  aan te wijzen. Nu zie je dat truckers uitwijken naar gebieden waar nog een gratis parkeerplaats aanwezig is bijvoorbeeld aan de Olympiaweg!

Volgens bewoners zie je de verandering plaatsvinden doordat allerlei chauffeurs hier ook overnachten aan de Olympiaweg. Het zou er een rommel zijn met afval, en men zou de behoefte doen in het Park de Twee Heuvels die nu voor een deel is omheind i.v.m. aanpassing van het Stadionplan. Uiteindelijk viel dat wel mee!

Het is er ook druk met bijvoorbeeld vrachtwagens met internationale kentekens die van ver buiten onze landsgrenzen de speciale gratis aangewezen parkeerstrook komen staan!

Een trucker uit Litouwen wordt gevraagd in gebarentaal of hij hier heeft overnacht. Hij zegt van niet! Toch zien de bewoners in het weekend veel van deze Oostblokkers daar staan die ook overnachten. Met een tafeltje naast het voertuig wordt dan gegeten en gedronken. Het probleem is dat hier geen sanitaire voorziening zijn, die zijn er wel op de aangewezen truckparken in de Rotterdamse haven.

Een passant heeft aan de ene kant wel begrip voor de situatie. Die mensen worden vaak alleen betaald als ze rijden. De truckparks in de Rotterdamse haven kosten geld! Het gratis parkeren hier aan de Olympiaweg gaat natuurlijk als een lopend vuurtje onder elkaar, en vandaar dat het hier heel druk is met parkeren in het weekend aan de Olympiaweg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: