Beverwaard had Tropisch Zomercarnaval

Aanstaande weekend is het weer zover! Dan vindt er in Rotterdam het Zomercarnaval plaats dat sinds enige jaren Rotterdam Unlimited wordt genoemd.

Allerlei muzieklanken en inwoners van een andere cultuur woonachtig in onze stad trekken dan in één grote stoet door de straten van Rotterdam. Het publiek swingend langs het parcours luisterend naar al dat gedrum en geschal van blaasintrumenten.

Hoeveel editie’s het er waren is niet bekend. Misschien waren het er hooguit twee of drie? Beverwaard en het Tropisch Zomercarnaval, zoals het werd aangekondigd op flyers, werd gehouden op 18 juli 2009 in de wijk.

Beverwaarders, Welzijnorganisatie Perspect waren al dagen bezig met de voorbereidingen. Het zomercarnaval werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam, Winkeliersver. Beverwaard en de woningcorporaties Woonbron en Woonstad.

Fietsen werden versierd door kinderen in de Focus naar aanloop van dit evenement waar ook de lunckpakketten werden klaargemaakt voor die dag door de vele vrijwilligers.

De dag zelf verliep nogal nat met af en toe een straal zonneschijn. De start was aan het Slangenburgplein waar de feestgangers zich verzamelden van jong tot oud, in een kleurige outfit!

Op de wagens van de Stichting OMIJ, die daar klaar stonden, was de geluidsapparatuur geplaatst onder afdekzijl, en aan de buitenzijde versierd met balonnen en vlaggetjes.

De stoet zette zich in beweging door de wijk! Op de Schinnenbaan moest de tram van de RET helaas even wachten voor de stoet met feestgangers die best behoorlijk lang was! Op dat moment prikte de zon even door de bewolking heen!

Toch duurde het niet lang voordat de paraplu’s weer konden worden uitgeklapt. Nieuwsgierige bewoners namen het Tropische Zomercarnaval waar vanuit hun raam! Inmiddels was de optocht via de Oude Watering gearriveerd bij de Focus. Daar was het eindpunt?

Nee, want in het park stonden kraampjes klaar waar kinderen aan workshops en spelletjes konden meedoen. Inmiddels stond de BBQ aan met daarop het nodige vlees.

Op een podium met tent, ook in het park, werden acts met dans en rapmuziek ten gehore gebracht. De temperatuur bleef die middag ondermaats, maar inmiddels was de regen voorbij! Bewoners vermaakten zich tijdens deze editie van het Tropisch Zomercarnaval die eigenlijk niet zo tropisch was qua temperatuur!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.