Ton Schouwenburg Koninklijk onderscheiden

Ton Schouwenburg, opticien/optometrist en eigenaar van Schouwenburg Optiek ontving zaterdag 24 september 2022 een Koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester van Ridderkerk Anny Attema reikte de onderscheiding uit tijdens het 130 jarige jubileum feest van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer.

Ton Schouwenburg ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwillige inzet bij de muziekvereniging Harmonie, Winkeliersvereniging Beverwaard en Trimgroep TOP-2000. Bij de Harmonie is Ton al 34 jaar bestuurder waarvan lange tijd als voorzitter, mede oprichter en voorzitter was hij ook van TOP-2000. Ook in het bestuur van de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Beverwaard vervult hij al bijna 30 jaar een rol, de laatste jaren als penningmeester. In zijn rol als zelfstandig ondernemer bemoeit hij zich op een positieve manier tot op de dag van vandaag met maatschappelijke doelen en de leefbaarheid in de wijk Beverwaard in het algemeen en met die van het Winkelcentrum in het bijzonder.

Naast de Koninklijke onderscheiding werden hij en zijn vrouw Andra in de bloemen gezet door Gemeente Ridderkerk en de verenigingen.

Bron: Tekst en foto’s via Ridderkerks Dagblad