Tiga Satria nieuwe vereniging in Dojo van Beverwaard

Dojo JV Hashi

Vanaf Januari 2018 is Beverwaard en Oud-IJsselmonde een vechtsport rijker. Onder de noemer van de school ‘Tiga Satria’ wordt het vechtsysteem Bukti Negara geïntroduceerd, of ook wel voluit Pukulan Pentjak Silat Bukti Negara – The Unified Art. Afgekort noemen we dit BN.

Van oorsprong een Indonesische vechtkunst en door de Indo’s naar Nederland gebracht, zoals met meer vechtkunsten gebeurde in de jaren 50/60. In de loop der jaren hebben diverse Pentjak Silat leraren naam gemaakt in Nederland maar gaandeweg is deze vechtkunst een beetje op de achtergrond geraakt.

Met de groeiende populariteit van MMA, Kickboxen en Krav Maga is de focus bij vooral veel jongeren verlegd naar de modernere vechtsporten.

Stuk voor stuk respectabele vechtsporten, echter wij denken dat we met BN  hier niet voor onder doen en wat unieks te bieden hebben voor zowel de jongeren vanaf 17 jaar als de oudere-jongere tot pakweg 60 jaar..!

Wat bieden zij?

  • Effectieve en efficiënte zelfverdediging voor mannen en vrouwen. Onze training is hier voor het merendeel op gericht.
  • We trainen een systeem waarbij zowel je lichaam als je hersenen aan het werk moeten. We leren je zelfverdediging maar niet domweg een potje ‘blaasmaarraak’ vechten.
  • Het hele lichaam komt aan bod tijdens de training, tevens het trainen op ‘contact’ om zodoende je ook fysiek en mentaal weerbaarder te maken
  • Een gedeelte fysieke inspanning afgewisseld met technische vaardigheid.
  • Een traditionele vechtkunst die op een moderne manier getraind wordt.
  • Geschikt voor nieuwelingen maar ook voor de (ver)gevorderde beoefenaars. De diepgang binnen de stijl biedt plaats voor iedereen. Je bent verzekerd van een leven lang leren.

BN is als vechtsysteem gebaseerd op principes; niet op veel verschillende technieken of vormen. Ons systeem draait dus meer om het begrip van wat je doet en hoe je dezelfde principes kan toepassen in allerlei soorten aanvalssituaties, zelfs tegen meerdere tegenstanders.

Wat bieden zij niet?

  • Snel jezelf leren verdedigen binnen een aantal lessen. Wij geloven hier niet in. Consequent en serieus trainen levert goed resultaat en dat hoeft geen jaren te duren. Hoe lang exact ligt aan jezelf.
  • Wij trainen niet in grote groepen; doordat de groepen kleiner zijn is er meer tijd voor persoonlijke aandacht.
  • Ons systeem is niet voornamelijk gebaseerd op kracht of snelheid. Techniek en tactiek zijn het belangrijkst. Hierdoor is het ook zeker geschikt voor vrouwen

Bij ons komen de culturele aspecten van de vechtkunst, zoals speciale kleding, muziek of vormen van meditatie niet of nauwelijks aan bod. Er zijn voldoende andere vechtkunsten die dit aspect wel behandelen. Natuurlijk zijn zaken als wederzijds respect en bescheidenheid wel aspecten die we belangrijk vinden.

De lessen worden gegeven vanaf 13 januari in de Dojo van Judovereniging Hashi. Adres Beverwaardseweg 500 in de Beverwaard. Trainingsdagen en tijden. Woensdag 18:30 tot 20:00 uur. Zaterdag van 10:30 tot 12:30 uur. Info ronald.hartman@gmail.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.