Laurens Antonius voorlopig antikraakpand

Antonius IJsselmonde

Het gebouw Antonius van zorggroep Laurens in IJsselmonde wordt naar nu blijkt beheerd door Villex.

Gedurende de afgelopen jaren heeft Laurens Antonius IJsselmonde zich van verpleeghuiszorg, in samenwerking met regionale ziekenhuizen, gespecialiseerd tot een centrum voor revalidatie en kortdurende zorg. Daarnaast zijn er ook aanleunwoningen, deze worden nog steeds in die functie gebruikt.

Het verzorgende gedeelte verhuisde elders naar een onderkomen nabij Zuidplein in oktober 2015. Daarna stond het niet al te lang leeg, een beheerder met plannen voor het pand aan de Groene Tuin diende zich aan, genaamd Stichting Meesteren!

De problemen met de ze beheerder diende zich al snel aan in de vorm van overlast voor de omgeving,  en naar de aanleunwoningen van Antonius. Een cotractverleging na de eerste periode als beheerder zag Laurens daarna niet meer zitten.

Inmiddels kreeg de Rotterdamse politiek lucht van deze zaak en ging zich er mee bemoeien. Zij stelde vragen over de bedrijfsvoering aan het College van Rotterdam! In het voorjaar van 2017 zijn de activiteiten in het pand beïndigd en heeft Meesteren het pand verlaten.

Nu in 2018 aangekomen lezen we dat het bedrijf Villex het pand beheerd voor Laurens die het eigenlijk in eerste instantie wilde verkopen. Voorlopig worden de aanwezige kamers variërend van 15 tot 30 vierkante meter verhuurd als antikraak. Voor €250,= per maand inclusief gas, water en licht  met gedeelde sanitair en keuken.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.