Strooizout ook in buurthuizen IJsselmonde

Strooizout ook in buurthuizen
Strooizout ook in buurthuizen

Gisteravond is in de deelraadsvergadering de motie afgehandeld voor wat betreft de Strooivisie 2013/2014 in IJsselmonde. Hierbij is door de deelgemeente gekeken naar White Spots. In alle wijken is gebleken dat er risicovolle buitenruimteplekken aanwezig zijn waar bovengemiddeld veel mensen komen.

Uit die analyse is dus gebleken dat er extra gestrooid zal gaan worden op plekken waar dat nodig is. Bij totaal vijf Gezonheidscentra, centra voor jeugd en gezin, en bij het Deelgemeentekantoor, alsmede de Bibliotheek en de Cultuurwerkplaats, zal handmatig gestrooid gaan worden. Ook zal er extra aandacht besteedt worden in de parken die een doorloop route functie hebben.

Uiteindelijk worden de buurthuizen, die onder het beheer van PIT010 vallen, een uitgifte punt waar bewoners een zakje strooizout op kunnen halen. De bovengenoemde aanvullingen komen bovenop de bestaande maatregelen t.a.v. de gladheidsbestrijding in IJsselmonde. Met deze uitgifte punten hoopt de deelgemeente tegemoet te komen aan de wens van de bewoners, en op sneeuwvrije voetpaden. Strooizout kan ook gewoon opgehaald worden in de Hekendorpstraat bij het milieupark van de Roteb.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.