Busstation tijdelijk verplaatst van Herenwaard naar Groeninx van Zoelenlaan.

Vanaf zondag 15 december, ingang nieuwe dienstregeling RET 2014, wordt  het busstation aan de Herenwaard tijdelijk verplaatst naar de Groeninx van Zoelenlaan. De voormalige parkeerplaats, ter hoogte van de ingang van winkelcentrum Keizerswaard, is omgebouwd naar busstation.
Voortaan stoppen de bussen 70, 76 en 145 bij dit nieuwe station. De lijnen 90 en 91 (Arriva), 143 en 144 stoppen bij de bushalte langs de Groeninx van Zoelenlaan ter hoogte van het busstation. Als lijn 183 doorrijdt stopt deze ook bij de halte langs de Groeninx van Zoelenlaan, maar in de avonduren en weekend stopt lijn 183 op het busstation (eindpunt).

Werkzaamheden
Het gaat om een tijdelijke situatie. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden voor de aanleg van de binnenlus. Tram 23 gaat in 2015 vanaf de Groene tuin, via de huidige keerlus naar de Palmentuin, Herenwaard en Groeninx van Zoelenlaan naar de rotonde bij de Groene tuin rijden. Ook lijn 2 maakt dan gebruik van de binnenlus. Aan het plein komt een nieuw openbaar vervoersstation voor tram en bus.
De ruimte van het huidige busstation Herenwaard is nodig voor alle werkzaamheden.

Busverkeer
Komend vanaf Klein Nieuwland rijden de bussen, ter hoogte van de inrit naar het parkeerdek, linksaf het nieuwe busstation in. De bussen rijden uit via de Herenwaard.

Parkeren rondom Keizerswaard
Bij Keizerswaard zijn verschillende parkeermogelijkheden: het parkeerdek en parkeren op straat aan de zuidzijde vanaf de Groeninx van Zoelenlaan en de parkeergarage aan de noordzijde vanaf Groene tuin en Palmentuin. De verschillende mogelijkheden worden via ANWB-borden aangegeven. Wilt u de drukte van de Groeninx van Zoelenlaan vermijden? Volg dan de parkeerroute Keizerswaard-Noord. Parkeren op het parkeerdek en in de parkeergarage kost € 0,50 voor het eerste 1½ uur. Voor parkeren op  straat betaalt u € 0,50 per 19 minuten.

Bron:DGIJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.