Straatkijker wordt Maaskijker op Eiland van Brienenoord

Binnenkort wordt er op het eiland van Brienenoord en houten uitkijkpost geopend, officieel spreekt men van een straatkijker. Deze heeft een aantal jaren op het Middellandplein gestaan in Rotterdam. Nu komt zij op het eiland van Brienenoord te staan als kijker over de Maas (Maaskijker).

De afgelopen dagen was men druk bezig met de opbouw van het houten bouwwerk op de kop van het eiland. Het uitzicht wordt dan nog mooier over de Maas bij de van Brienenoordbrug! Als men volgend jaar met de metamorfose van het eiland begint is het de bedoeling dat men ook vanaf deze Maaskijker het eiland voor een grootdeel kan overzien.

Het was nog een heel karwei om de houten delen daar te krijgen, want op dat punt van het eiland zijn geen wegen om die bestemming met een voertuig te bereiken laat staan met een vrachtwagen. Alles moest op handkracht gebeuren met kleine hulpmiddelen!

Deze straatkijker krijgt hiermee een tweede leven op het eiland van Brienenoord waar zij al die tijd opgeslagen lag bij de Buitenplaats Brienenoord die nu ook nog in aanbouw is. Voor hoe lang de Maaskijker blijft staan is niet bekend. Op 4 juni a.s. wordt zij in gebruik genomen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: