Stof tot nadenken verkeersituatie vervanging bruggen Weldamsingel en Oude Watering

Aanleg nieuwe bruggen, Weldamsingel en Oude Watering
Aanleg nieuwe bruggen, Weldamsingel en Oude Watering

Vandaag, 22 juni, is de Fa. Wallaard begonnen met het vervangen van de twee bruggen op de hoek van de Weldamsingel en de Oude Watering. Dit is ter hoogte van de geluidswal!

De bruggen zijn aan het einde van hun levensduur, en worden dus nu vervangen door twee nieuwe. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag gaan nemen dus gebruikers moeten vanaf nu een alternatieve route zoeken richting het park of de Cornelis van Beverenbrug.

Toch zijn er enige zorgen omtrent de nieuwe bruggen die breder gaan worden dan de huidige die er nu liggen. Met de aanleg van deze nieuwe brede bruggen zijn deze niet alleen voor voetgangers toegankelijk, maar ook voor (brom)fietsers)? Dit bleek al uit een vorig jaar gepresenteerd plan via Stadsbeheer, toen in de Stormpolder in 2014. De wijk Beverwaard moest een goede verbinding krijgen richting Keizerswaard, en naar het centrum van Beverwaard.

Dit plan bevat wel een opmerkelijke fout t.a.v. de infrastructuur in de wijk Beverwaard. De brug vanuit het park is nu een onderdeel van een voetpad, en gaat straks gebruikt worden door (brom)fietsers. Het smalle kronkelende voetpad is dan te smal om al die gebruikers toe te staan. Bij tijd en wijle wordt men al met dit snellere verkeer geconfronteerd, en het is ook nog een losloop gebied voor honden.

In 2013 werd het Singelplan geïntroduceerd. Op sommige wegen werden brommers en scooters verbannen in de wijk, maar juist de Oude Watering die aansluit richting de Weldamsingel, en dus de nieuwe aan te leggen brug, is ook verboden gebied voor dit gemotoriseerde verkeer.

Zoals het er nu naar uit gaat zien ontstaat er een conflict met de verkeersregels van het Singelplan, en de nieuwe bruggen die dus nu worden aangelegd aan de Weldamsingel en de Oude Watering. Een oplossing lijkt voorhanden, maar helaas is het niet bekend of dit wordt gerealiseerd. In hoeverre de overlast van het brommerverkeer op de Oude Watering zal toenemen gaat de toekomst uitwijzen!

Filmpje vanaf lokatie, Vervanging bruggen Weldamsingel en Oude Watering

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.