Stadsbestuur beantwoordt vragen over Antonius IJsselmonde

Antonius IJsselmonde voorlopige beheerder
Antonius IJsselmonde

Een paar weken geleden kwamen er berichten naar buiten over mogelijke problemen bij het gebouw van het voormalige Antonius aan de Groene Tuin. Voorheen werd dit door eigenaar Laurens gebruikt, maar na de verhuizing van patiënten in oktober 2015 stond het pand zo goed als leeg. Dit jaar vond men in juni in de Stichting Meesteren een voorlopige beheerder/verhuurder voor vijf maanden met optie tot koop.

Kort daarna kwamen er berichten naar buiten over eventuele problemen rondom het gebouw, en de aangrenzende aanleunwoningen voor senioren. De signalen gaven aanleiding voor de fractie van de PvdA in Rotterdam om schriftelijke vragen te stellen tijdens het zomerreces aan het stadsbestuur van Rotterdam. De vragen zijn beantwoordt welke u hier kunt lezen.

Overigens beklaagde omwonende over de gebrekkige communicatie naar hen toe vanuit de gemeente. Men wist niet van de verandering in het gebruik van het pand. Daar gaat de gemeente nog over in gesprek deze maand met Stichting Meesteren. Er staat verder een kennismaking gepland met de omwonenden op 21 september. Ten slotte wordt er door stichting Meesteren in augustus een informatiebrief verspreid in de wijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.