Scheiden van afval noodzakelijk maar waar plaatsen we die containers?

Afval, papier -glascontainers en biobakken, overal staan deze in de wijk Beverwaard. De gemeente wil dat wij als bewoners zoveel mogelijk afval scheiden en dat wordt gereguleerd met allerlei boven en ondergrondse containers. Nadeel is wel dat al die containers ergens geplaatst moeten worden op een strategisch punt in een straat. Dat is niet altijd mogelijk.

Sinds kort staat er een container aan de Tongelaarweg waar plastic ingezameld kan worden. Erg handig? Nou niet echt, de opmerking kwam al snel waarom er midden op het trottoir z’n grote “Plastic Hero” container werd geplaatst? Na een aantal keren deze te hebben geïnspecteerd kunnen we rustig concluderen dat deze nooit met plastic vol zal gaan raken. Wel een beetje jammer van de gebruikte ruimte waar juist op gespeeld kan worden door de jeugd.

Laat er geen misverstand over bestaan dat elders deze containers zeer goed gebruikt worden door Beverwaarders, dus zijn we op de goede weg! De vraag is waar zet je dit grote object dan neer. In de omliggende straten staat het al vol met geparkeerde auto’s en containers waarin allerlei zaken al gescheiden worden. Zetten we daar die “Plastic Hero” container bij dan vermoedt ik dat de bewoners daar ook niet blij van zullen worden. Of je nu de container verplaatst of niet, nu zijn alleen maar verliezers. Het doel om plastic apart in te zamelen red het op deze manier niet of je zadelt bewoners met een grote container op! U mag kiezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.