Sneeuw verraad hennepkwekerij Warmelostraat

Vernietiging hennepplanten Warmelostraat
Vernietiging hennepplanten Warmelostraat

De sneeuw heeft de politie in strijd geholpen bij het ontmantelen van een hennepkwekerij in de Beverwaard. Donderdagochtend vroeg surveilleerde een auto van de politie door de wijk en de agenten zagen een opmerkelijk fenomeen. Nadat de Beverwaard door een redelijk laag sneeuw was bedekt in de straten en op de huizen, bleek er in de Warmelostraat een huis te staan waarop geen sneeuw aanwezig was.

De vermoedens bij de agenten bestonden al gauw dat er een hennepkwekerij in de woning aanwezig moest zijn. Nadat er bij de woning was aangebeld werd de kwekerij ontdekt. De warmte van de lampen in de kamers geven namelijk niet alleen licht af maar ook warmte. Hierdoor begon de sneeuw op het dak te smelten. De agenten hadden dus een scherpe waarneming toen men het huis passeerde!

Daarbij werden twee mensen van Oost Europese afkomst aangehouden, en naar het bureau overgebracht. De kwekerij zelf was geraffineerd aangelegd om deze voor de buitenwereld te verbergen, want in de woning waren diverse kamers afgedicht met extra hout en uiteindelijk ook zonwering voor de ramen.

De circa 500 plantjes die rijp waren om te toppen zijn door een speciaal bedrijf ter plaatse vernietigd, en ook de randapparatuur die hiervoor werd gebruikt is afgevoerd. Daarnaast werd ook illegale stroom afgetapt in de woning voor het kweken van de hennep.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.