Brug door de lucht op z’n plaats getakeld

Takel in de Wickenburgstraat
Brug in de takel Wickenburgstraat

De loopbrug tussen de Wickenburgstraat en de Meezenbroekstraat is op z’n plaats getakeld door de lucht. De takel werkzaamheden duurde ongeveer in totaal een halve dag. De plaatsing van de nieuwe brug maakt onderdeel uit van een groot project in de Beverwaard waarbij alle loop/fietsbruggen vervangen worden vanaf 2012.

In alle vroegte werd een grote hydraulische kraan met een totale uitschuif lengte van 60 meter opgebouwd aan de Wickenburgstraat. Het gevaarte kon maar liefst 400 ton tillen om maar even een voorbeeld te geven hoe groot dit hijswerktuig was.

De gemeente had uit voorzorg verkeersborden geplaatst dat men niet mocht parkeren in het werkgebied van de kraan. Ook een aantal bewoners moesten uit voorzorg i.v.m. de veiligheid hun huis verlaten, omdat de brug over hun woning heen getild moest worden.

Brug ligt bijna op z'n plaats
Brug ligt bijna op z’n plaats

Rond half elf lag de 13 meter lange brug, met een gewicht van 9,5 ton, zonder enige moeite op zijn plaats. Voordat men de loopbrug weer kan gebruiken moet eerst de afwerking nog plaatsvinden. De volgende brug die geplaatst word is aan de Valkenburgsingel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.