Sluiting locatie De Barkentijn aan Montfoortverloop onvermijdelijk.

Per 1 augustus aanstaande sluit de locatie aan het Montfoortverloop in de Beverwaard van de school de Barkentijn. Tot die noodzaak is men gekomen bij het schoolbestuur die dan na deze sluiting nog twee locatie’s behhoudt in de Beverwaard. Vorig jaar ging er ook al een locatie dicht aan de Oude Watering.

Verschillende oorzaken liggen hier aan ten grondslag volgens het schoolbestuur zoals het teruglopen van het aantal leerlingen die niet alleen bij ons zichtbaar is, maar ook in heel het land. Verhuizingen uit de wijk en ook een keuze voor een andere school zijn oorzaken, volgens interim directeur Ivo Bravenboer. Ook hebben de gezamenlijke Rotterdamse schoolbesturen 70.000 vierkante meter leegstand. Daarvan is er 37.000 bij de Stichting BOOR waar de Barkentijn een onderdeel van is. Deze leegstand moet teruggedrongen worden omdat de scholen per leerling bekostigd worden en niet per vierkante meter.

De kosten voor gas, licht en onderhoud krijgt men dus op basis van het aantal leerlingen, en het is duidelijk dat dit een scheef financieel beeld geeft. De locatie Montfoorverloop is wat betreft onderhoud en staat van het gebouw, de locatie met de grootste gebreken en achterstallig onderhoud, waardoor de kosten voor herstel van dit gebouw fors zouden oplopen en waar dus geen financiering tegenover staat t.a.v. het aantal leerlingen op deze locatie, aldus Bravenboer.

De Barkentijn heeft ook te maken met een verhoogd toezicht vanuit de Onderwijsinspectie, en in verband met dat Inspectierapport van juli 2013 hebben de ouders al eerder een brief ontvangen. Het in stand houden van drie locaties komt de samenhang en verbetering van het onderwijs niet ten goede en dit is beter op twee locaties te realiseren, en aan te sturen waardoor dit de leerlingen straks ten goede komt. Er ontstaan namelijk dan twee bijna volwaardige locaties (groep 1 t/m 8) waardoor combinaties van groepen niet meer noodzakelijk zijn en leerlingen niet na een schooljaar naar mogelijk een andere locatie moeten.

Inmiddels zijn de ouders waarvan hun kinderen les krijgen op het Montfoortverloop d.m.v. een brief, en een ouderavond op de hoogte gebracht van deze situatie. De komende periode zal een verdeling worden gemaakt welke leerlingen geplaatst gaan worden op de locaties de Haerestraat en Hoensbroeksingel. Hierbij houden we rekening met afstand vanaf huis en eventueel broertjes of zusjes die al op een locatie zitten. Voor het personeel heeft het in die zin gevolgen dat zij verdeelt worden naar de overgebleven twee locatie’s, de Haerestraat en Hoensbroeksingel. Op dit moment zijn er 5 groepen van de Toverdoos, die verbonden zijn aan de Barkentijn. Dit blijft zo. De peuterspeelzaalgroepen blijven verbonden aan de Barkentijn en verhuizen mee naar de andere gebouwen, aldus de interim directeur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.