SintHuis Beverwaard in afwachting komst Sint

Sombere Piet in afwachting van Sinterklaas

Sinds afgelopen zondag is hét SintHuis in Beverwaard aan de Oude Watering open. Nog groter als de editie van vorig jaar. Volgens een van de initiatiefnemers is de aanloop al behoorlijk geweest tot nu toe.

Ook vandaag op de woensdagmiddag is de aanloop druk, juist nu de kinderen vrij zijn van school,  lopen de ouders, opa’s en oma’s met de kinderen de omgebouwde leegstaande winkel tot tijdelijke SintHuis binnen.

Daar kunnen ze samen met de aanwezig zwarte Pieten bijvoorbeeld kruidnootjes maken en bakken. Sowieso kunnen de kinderen naast een schoentje maken en neerzetten, ook spelen en een Pietendiploma behalen. Ze kunnen ook leren om kadootjes in te pakken of zichzelf te verkleden als Piet of Sint.

Wie meer wil weten over het Sinterklaashuis kan ook nog een rondleiding krijgen van de “Rondleiding Piet”. Die laat dan zien waar Sinterklaas slaapt of hoe zijn werkkamer eruit ziet.

Helaas is de grote ontvangstkamer nog leeg en treft men daar alleen een sombere Zwarte Piet aan! Sinterklaas is er nog niet, maar komt aanstaande zaterdag 25 november aan om 10:00 uur aan het IJsselmondsehoofd, maar op 26 en 27 november dan is hij aanwezig tussen 12:00-17:00 uur in het SintHuis in Beverwaard.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.